Wie hier geen belastingen wil betalen, hoeft hier ook niet te leven

De betrokkenheid van Dexia bij off shore constructies, is een fiscale donderslag bij heldere hemel. Een bank, tot tweemaal toe gered met belastinggeld, zorgt massaal voor het niet innen van belastingen. Dit ontwricht de noodzakelijke solidariteit, het kostbare weefsel van onze maatschappij. Dat schrijven Hendrik Vuye en Veerle Wouters.

De Panama papers geven een gevoel van onmacht. Ondanks alle inspanningen blijft men steeds weer fiscale achterpoortjes vinden. Blijkt dan nog dat dit gebeurt via Dexia, een bank tot tweemaal toe gered met belastinggeld. Een bank waar dan nog politici van alle traditionele partijen (Dehaene, Di Rupo, De Gucht, Van Rompuy, Janssens, …) en de christelijke arbeidersbeweging jarenlang de lakens hebben uitgedeeld. Nu blijkt: ze zaten erbij en keken er naar.

Lees meer op KNACK.BE