@Laurent_of_B

Prins Laurent zit sedert augustus op twitter (@Laurent_of_B). De prins tweet zijn activiteiten. Hij verzorgt zijn public relations. En eerlijk, hij doet dat goed. De vraag is natuurlijk wie hiervoor politiek verantwoordelijk is.

In België, in tegenstelling tot in Nederland, bestaat er geen ministeriële medeondertekening voor de handelingen van de leden van de koninklijke familie.

We stellen dan maar de vraag aan eerste minister Charles Michel: wie is politiek verantwoordelijk voor de tweets die @Laurent_of_B verstuurt?

We zijn aandachtige volgers van @Laurent_of_B.

En kijk … op 17 oktober tweet hij dat hij een onderhoud heeft met de eerste minister van Sri Lanka. In het verleden zijn er al meermaals incidenten geweest met prins Laurent die er wel eens een eigen diplomatie op nahoudt. We hebben dit allemaal beschreven in De maat van de monarchie.

screen-shot-2016-10-19-at-23-32-58
Lees hier de parlementaire vragen aan Michel en Reynders

Sedert de wet van 27 november 2013 heeft de prins voor dergelijke contacten de toestemming nodig van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Heeft die wel toestemming gegeven?

Gisteren hebben we onze vraag ingediend. Vandaag lezen we in Het Nieuwsblad: ‘Volgens diens woordvoerder heeft Laurent niets gevraagd. ‘Maar deze ontmoeting is vergelijkbaar met andere ontmoetingen die hij in het verleden heeft gehad’, aldus de woordvoerder’.

Sire, we have a problem.

We kijken alvast uit naar het antwoord van minister Reynders.