Brussel lapt de taalwetten aan haar laars

Stel dat je dan toch niet op de boekenbeurs bent geraakt en je bent nog steeds op zoek naar een horrorboek om eens lekker te griezelen nu de dagen zo snel korten. Dan hebben we een aanrader in petto: het verslag 2015 van de Brusselse vice-gouverneur over de taaltoestanden te Brussel…

Het is een puik werkstuk van de vice-gouverneur, laat dat duidelijk zijn. En we kregen het ook op eenvoudig verzoek per kerende toegezonden. Een dikke pluim voor de vice-gouverneur.

Maar de inhoud, die overtreft de grootste nachtmerrie. Slechts 76,2% van de beslissingen over statutaire personeelsleden is in overeenstemming met de bestuurstaalwet. Kan het nog slechter? Ja zeker, van de beslissingen over contractuele personeelsleden is slechts 8,9% in overeenstemming met deze wet. En zo gaat het verder, bladzijde na bladzijde …

verslagvicegouverneur
Verslag van de vice-gouverneur van het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad voor het jaar 2015

Het verslag staat helaas niet online op de webstek van de vice-gouverneur. Vandaar dat wij het hier ter beschikking stellen. Vlaanderen moet dit weten: de Brusselaars lappen de taalwetten aan hun laars.

We schrijven er vandaag ook een stukje over op Doorbraak.be: “Bruxelles
françcais… encore et toujours”

Lees hier het horrorboek over de Brussele taaltoestanden. Veel griezelplezier…