Vuye: “Ik voel me bevrijd” (Demeulemeester in Debat)

Hendrik Vuye voelt zich bevrijd na zijn vertrek samen met Wouters bij de N-VA. “Het is een intellectuele bevrijding om weg te zijn uit zo’n grote fractie”, zei hij in De Meulemeester in Debat, waar hij in debat ging met Herman De Croo (Open Vld). Vuye hekelt ook het gebrek aan transparantie over de financiering van het koningshuis en noemt deze regering “de beste regering voor de monarchie”.  Hij verwijst hiermee naar de tussenkomst van Veerle Wouters in de Kamer, vorige week.

screen-shot-2016-12-06-at-19-27-22
Bekijk hier het debat tussen Vuye en De Croo met Jan Demeulemeester op vtm.be

In het debat spreekt Vuye over de intellectuele vrijheid die hij samen met Wouters geniet, nu zij niet langer deel uitmaken van een grote fractie en de haast verstikkende partijpolitiek. Daarnaast haalt hij o.a. uit naar de regering omdat het zijn beloften over het koningshuis niet nakomt. Prins Laurent kan de regels blijven schenden, zonder dat er daar iets mee gebeurt. “Deze regering heeft daar niets aan gedaan. Hij krijgt niet eens een blaam en over een inhouding van zijn dotatie durft men zelfs niet te spreken.”

Hij heeft het ook over de financiën van het koningshuis. De monarchie kost ons miljoenen euro’s, maar we weten gewoon niet wat er gebeurt met dat geld, terwijl het wel van de belastingbetaler komt. Ook de kosten voor de beveiligingswerken van het kasteel van Ciergnon, dat eigenlijk eigendom is van de koninklijke schenking, worden door de belastingbetaler gedragen.