“We kunnen België ontgrendelen!” Op 8 maart weet u hoe

België is een land waar de wetgever het status quo te allen tijde probeert te handhaven. Ze heeft de instellingen, maar voornamelijk de Franstalige voorrechten, vergrendeld met alarmbelprocedures, belangenconflicten, etc. In hun #Grendelboek “Sleutels tot ontgrendeling: Uitdagingen aan de Vlaamse meerderheid” analyseren én ontgrendelen Vuye en Wouters deze legistieke struikelblokken.

Boekvoorstelling

Dat boek wordt voorgesteld op woensdag 8 maart 2017, om 20.00 uur in het Vlaamse Gemeenschapscentrum De Zandloper in Wemmel. Inderdaad, in één van die zes ‘vergrendelde’ faciliteitengemeenten rond Brussel.

Auteurs Hendrik Vuye en Veerle Wouters stellen er kort de essentie van hun boek voor. Nadien gaan ze hierover in gesprek met twee politicologen, elk specialist in het communautaire België: Bart Maddens en David Sinardet. Het panelgesprek wordt in goede banen geleid door Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens. Op de boekvoorstelling kunt u het boek zelf ook aankopen en laten signeren door de auteurs.

U vindt vgc De Zandloper op de Kaasmarkt in Wemmel. Er is gratis parkeerplek aan het vgc en in de buurt. Wil u wel uw komst melden op uitgeverij@doorbraak.be?

Sleutels tot ontgrendeling

Het boek vertrekt van drie vragen: (1) vanwaar komen die grendels, (2) hoe werken de grendels en (3) kunnen we de grendels ontgrendelen? (Ja, het kan!)

Lees hier meer over de inhoud van het #Grendelboek.