Remi Vermeiren over het Grendelboek

Remi Vermeiren stelt men niet vaak meer voor. Jarenlang topman van KBC, inspirator van het ‘Warande-manifest’ (2005) en auteur van ‘België, de onmogelijke opdracht’ (2014). Enkele weken geleden gaf Vermeiren in het onnavolgbare ‘t Pallieterke zijn visie op het Grendelboek. Hij stelt dat het boek verplichte lectuur is voor alle parlementairen van alle Vlaamse partijen.

Remi Vermeiren: “Met grote belangstelling las ik dat, inderdaad. Het boek is verrassend, leerzaam, misschien hier en daar wat kort door de bocht, maar dat verminkt de analyse niet. Enerzijds ontnuchterend, anderzijds sterkt het mijn overtuiging dat een ontmanteling van België spoort met het herstel van de democratie voor de Vlamingen. De grootste Belgische bevolkingsgroep leeft in een juridische gevangenis die tegen haar is uitgebouwd. Niemand kan dat blijvend aanvaarden, zelfs de brave Vlamingen niet.”

Lees hier de bijdrage van Remi Vermeiren in ’t Pallieterke van 7 juni 2017 over het Grendelboek van Vuye en Wouters.

“De Vlaamse meerderheid in België is decennialang door de Franstaligen, met medeplichtigheid van de Vlaamse politici van de christendemocratie, het liberalisme en het socialisme, ontkracht, verkleind , gesaboteerd. ‘Sleutels voor ontgrendeling’ kan, hopelijk, meehelpen om de Vlaamse vleugel van de Wetstraat met de neus op kwalijke feiten en het bedriegen van hun volk te drukken. Het boek van Vuye en Wouters is verplichte lectuur voor alle parlementairen van alle Vlaamse partijen, ook voor de Franstalige confraters en fracties.”

“De auteurs zijn verstandige en goed onderlegde specialisten en zij onthullen een diepe kloof. De Vlamingen wordt voorgespiegeld dat de Grondwet inderdaad een fetisj is, een creatie die slechts zeer omslachtig – of zeg maar niet – kan gewijzigd worden. Zij leven in een gevangenis en houden zich aan het huisreglement dat inderdaad verbiedt dat zij ontsnappen. De Franstaligen hebben de mond vol van recht en orde en behandelen in de feiten de grondwet als een vodje papier zolang het hen uitkomt.”

De woorden van Remi Vermeiren zijn een hart onder de riem voor Veerle en Hendrik. Ze doen verder, opgeven staat niet in hun woordenboek. De Vlamingen weten nu alvast dat alle Belgische grendels (alarmbellen, belangenconflicten, bijzondere wetten, …) kunnen ontgrendeld worden. Er zijn geen excuses meer!