“Flor Grammens zou in zijn nopjes zijn”

Aldus dr. Van Heirreweghe, voorzitter van het Flor Grammensfonds vzw op de uitreiking van de jaarlijkse Flor Grammensprijs. Op zaterdag 8 juli, aan de vooravond van de herdenking van de Guldensporenslag, ontvangen  – uitzonderlijk – drie laureaten de Flor Grammensprijs voor Vlaamse verdiensten voor het voorbije jaar 2016: Veerle Wouters, Hendrik Vuye en Barbara Pas. Lees hier de integrale laudatio van Van Heirreweghe.

Vuye, Wouters en Pas zetten zich consequent als Vlaams-nationale leden van de Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers in om de communautaire impasse te doorbreken, de Vlaamse eisen niet te laten ondersneeuwen en een perspectief te bieden na het België zoals wij het vandaag kennen. Dat het om drie politici gaat, is op zich al uitzonderlijk, volgens Van Heirreweghe. “Het zijn dwarsliggers. Vlaams-nationale lastigaards. Flor Grammens zou in zijn nopjes zijn.”

Het bestuur van het Flor Grammensfonds looft uitdrukkelijk de inzet van Vuye, Wouters en Pas, en schenkt de laureaten een oorkonde en een symbolische cheque van elk 2.000 euro. Op hun beurt besteden de laureaten het geldbedrag aan een goed doel.

Lees hier de integrale ‘laudatio’ van dr. Van Heirreweghe, voorzitter van het Flor Grammensfonds vzw.