Vuye: “Vlaming is beschuldiging van racisme spuugzat”

Waar Franstaligen bijzonder goed in zijn, dat is in het wegzetten van anderen als racist. In een Franstalig vonnis wordt het parket van Halle-Vilvoorde een gebrek aan intelligentie verweten en de politie in de Vlaamse Rand wordt beschuldigd van racisme. “Les Flamands en ont ras-le-bol de vos accusations gratuites“, zegt Hendrik Vuye in de Kamer. “Niemand verplicht de Franstaligen om samen in één land te leven met die ‘racistische’ Vlamingen…”

De splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel is een onding, één van de slechtste onderdelen van de zesde staatshervorming (2011-’14). Nu komt men blijkbaar ook bij sp.a tot dit besef, als we Hans Bonte horen. Helaas, berouw komt na de zonde. Die Franstalige voorrechten in de Vlaamse Rand zijn vergrendeld in de Grondwet en de bijzondere wet. “Vergrendeld, met dank aan CD&V, Open Vld, Groen en sp.a, en dus ook met dank aan Hans Bonte”, zegt Hendrik Vuye. “En die voorrechten zullen minstens vergrendeld blijven tot 2024, met dank aan de communautaire diepvriespartijen.”

De Vlamingen willen een eigen parket Halle-Vilvoorde om strenger te kunnen optreden tegen misdrijven, maar dat parket wordt geboycot door de Franstalige Brusselse rechters. Als klap op de vuurpijl wordt in een Franstalig vonnis het parket Halle-Vilvoorde het missen van een ‘minimum aan intelligentie’ verweten. En de politie in de Vlaamse Rand wordt zelfs beschuldigd van racisme. Vuye reageert categoriek: “Racisme? Moeten wij dit als Vlamingen echt blijven aanvaarden? Mijn fractie tilt er bijzonder zwaar aan dat een rechter zo’n zware beschuldigingen neerschrijft in een vonnis.”

Alle respect voor de magistratuur, maar hier hebben we te maken met een ‘zotte rechter’

Vlamingen, en al zeker Vlaams-nationalisten, worden bijzonder snel door Franstaligen van racisme beschuldigd. Maar nu staat het voor het eerst ook zwart op wit in een vonnis. Het toppunt is dat het hier om een rechter gaat  die net moet oordelen over alle strafzaken die het Vlaamse parket van Halle-Vilvoorde voert tegen Franstaligen…

De scheiding der machten is een goede zaak. Magistraten moeten onafhankelijk zijn. “Maar mogen magistraten ook ongeleide projectielen zijn die de Vlamingen zomaar kunnen beschuldigen van racisme?” vraagt Hendrik Vuye minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Moeten wij Vlamingen dit echt blijven dulden? Neen toch?

Waar Franstaligen bijzonder goed in zijn, dat is in het wegzetten van anderen als racist. Het is een gewoonte geworden. Het parket van Halle-Vilvoorde is dom. De politie van de Vlaamse Rand is racistisch. N-VA is racistisch. Francken is een nazi. Vlaams Belang is racistisch. V&W is racistisch. De Regering-Michel: ‘bruit des bottes’… En nu neemt zelfs een Brusselse rechter die woorden in de mond.

“Moeten wij Vlamingen dit echt blijven dulden? Neen toch? Vlamingen zijn die beschuldigingen van racisme spuugzat. Les Flamands en ont ras-le-bol de vos accusations gratuites, vraiment ras-le-bol. Niemand verplicht de Franstaligen om samen in één land te leven met ons, die racistische Vlamingen. Wees consequent: trek uw conclusies en richt uw eigen paradijs op”, aldus Vuye.