N-VA stemt tegen eigen voorstel afschaffing faciliteiten Ronse

Vuye en Wouters vragen in de Kamer opnieuw de hoogdringendheid voor het wetsvoorstel tot afschaffing van de faciliteiten te Ronse. Dat werd twee weken geleden al weggestemd, maar ditmaal is het identieke voorstel van N-VA-Kamerleden De Roover en Van Vaerenbergh aan de beurt. Ze stemmen tegen hun eigen voorstel. Over ‘wishful thinking’ gesproken…

In december vorig jaar hebben de meerderheidspartijen in de gemeenteraad  van Ronse (CD&V-Groen, Open Vld en N-VA) een motie gestemd waarbij ze de afschaffing vragen van de faciliteiten. Oppositiepartij Vlaams Belang heeft deze motie gesteund.

Leentjebuur spelen

V&W heeft onmiddellijk een wetsvoorstel ingediend om de faciliteiten af te schaffen. Dit voorstel is twee weken geleden in overweging genomen. Maar er zijn rovers op de kust … hetzelfde voorstel wordt ingediend door N-VA’ers Peter De Roover en Kristien Van Vaerenbergh. De kopieermachine heeft nog maar eens haar nut bewezen.

Het lang verwachte moment is gisteren aangebroken in de Kamer. Het wetsvoorstel van N-VA’ers Peter De Roover en Kristien Van Vaerenbergh over het afschaffen van de faciliteiten te Ronse wordt in overweging genomen. V&W vraagt de behandeling bij hoogdringendheid, want dit faciliteitenprobleem wordt best opgelost voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dit is toch de bedoeling?

’t Was maar een geintje

Wie stemt voor de hoogdringende behandeling? Vlaams Belang en V&W. Wie stemt tegen? CD&V, Open Vld, Groen en N-VA. Hoe kan dat nu? Enerzijds is er de gemeenteraad van Ronse, anderzijds is er de Kamer. Enerzijds moeten de faciliteiten weg, anderzijds mogen ze blijven.

De stemming verloopt bij zitten en opstaan. En wie veert als eerste recht om tegen te stemmen? Inderdaad, Peter De Roover stemt met de glimlach tegen zijn eigen wetsvoorstel.

Aflevering 20.879 in de serie: lees mijn tweets, luister naar mijn verklaringen maar kijk niet naar mijn beleidsdaden.

In het Ronsisch noemen ze dit “bloeskies”