Veerle Wouters


Veerle Wouters (Riemst, 1974) is handelsingenieur en doceert informatica en economie aan de Hogeschool  PXL.

Veerle Wouters, V-Kamerlid
Veerle Wouters

Veerle is echtgenote van een gedreven ondernemer en moeder van een guitige zoon, Gijs.

In 2017 wordt Veerle Wouters bekroond met de Flor Grammens-prijs, samen met Hendrik Vuye en Barbara Pas. Voorzitter van het Flor Gammens-fonds Van Heirreweghe vat gebald samen waarom: “Het zijn dwarsliggers. Vlaams-nationale lastigaards. Flor Grammens zou in zijn nopjes zijn.”

In 2019 wordt zij, samen met Hendrik Vuye, bekroond met de erepenning Albert De Cuyper. De jury looft de vernieuwende manier waarop ze met het #Brusselboek de Brusselproblematiek opnieuw onder de aandacht hebben gebracht.

Lange tijd was Veerle politiek actief. Zoals bij velen begon het allemaal lokaal: in 2001 mocht ze in de gemeenteraad van Riemst zetelen en van 2007 tot 2010 in de provincieraad (VU, later N-VA). In 2010 kwam haar politieke carrière in een stroomversnelling en werd Brussel haar nieuwe thuishaven als Volksvertegenwoordiger (N-VA) in de Kamer. In 2014 wordt Veerle opnieuw verkozen tot Kamerlid. Ze is ondervoorzitter van de N-VA-fractie tot januari 2016, nadien co-voorzitter van de denktank confederalisme (Objectief V). In september 2016 stapt zij uit de N-VA en zetelt als Kamerlid voor de fractie Vuye&Wouters (V&W). In 2019 stopt zij met de politiek. Als opiniemaker schrijft Veerle columns voor knack.be, De Standaard, De Morgen…

Samen met Hendrik Vuye publiceert zij meerdere boeken: